©

Szpital Rehabilitacyjno-Leczniczego dla dzieci w Wojnowie niedaleko Kargowej

Szpital Rehabilitacyjno-Leczniczego dla dzieci w Wojnowie niedaleko Kargowej

Kargowa Poland

Dzięki naszej renowacji dzieci przebywające na leczeniu w szpitalu będą mogły przyjemniej spędzić letnie dni. Czy wiecie, że placówka lecznicza mieści się w budynku, który został wybudowany na początku XX wieku? Swoje najmłodsze lata spędził tam książę holenderski Bernard zur Lippe-Biesterfeld, gdy miejscowość ta nosiła jeszcze nazwę Reckenwalde. Po 1945 roku pałac zaadoptowany na sanatorium rehabilitacyjne dla dzieci.

Dane identyfikacyjne referencji
Wykonane prace:
Ochrona drewna - drewno ogrodowe
Typ obiektu:
Szpitale
Opis
Zabawa i świeże powietrze jest jednym z niezbędnych elementów procesu leczenia, dlatego ogromnie się cieszymy, że mogliśmy pomóc w odnowieniu placu zabaw dla dzieci oraz ławek na terenie Szpitala Rehabilitacyjno-Leczniczego dla dzieci w Wojnowie niedaleko Kargowej. W akcji specjalnej znakomicie spisały się farby Remmers Deckfarbe.
Polecenie:

Odnowienie placu zabaw dla dzieci oraz ławek na terenie Szpitala Rehabilitacyjno-Leczniczniczego dla dzieci w Karkowej było inicjatywą IKEA Industry oddział w Zbąszyniu (grupa WEST).
Matreiały niezbędne do tego zadania firma Remmers przekazała za darmo. Malowanie odbyło się farbami Deckfarbe. Wykonawcą była firma IKEA Industry oddział w Zbąszyniu (grupa WEST).

Adres obiektu:
Wojnowo 7, 66-120 Kargowa
Data/ wykonanie:
2019
Możliwość zwiedzania?
Tak

Zapytaj o szczegóły na temat wybranej referenecji

Wyślij zapytanie

Wykaz wykorzystanych produktów
 lub systemów

Pobierz

Pobierz kartę referencji (PDF)

  • ©
  • ©
  • ©
  • ©
Pokaż wszystko

Więcej referencji

Budynek miał źle wykonaną i uszkodzoną przeponę poziomą. Zawilgocony mur spowodował wysokie koszty ogrzewania. Instalacja systemu zespolonej izolacji termicznej została odrzucona przez urzędy konserwatorskie. Zdecydowano się na renowację murów w systemie Kiesol, aby wysuszyć ściany i zmodernizować je energetycznie.
Więcej informacji
W przeszłości budynek był malowany różnymi farbami i dodatkowo - z powodu pustostanu - niszczony przez "twórców" graffiti. Substancja budowlana domu Gosslera została trwale uszkodzona na skutek wnikania wilgoci. Elewacja musiała zostać odnowiona z uwzględnieniem ochrony zabytków.
Więcej informacji
Nowe budynki Leidsche Rijn Centrum musiały zostać zabezpieczone przed wnikaniem wilgoci. Duże powierzchnie należało wykończyć w krótkim czasie. Każdego dnia zużywano na miejscu 50-60 pojemników MB 2K. Na zakończenie prac uszczelniono ok. 5 km spawów z zakładką, 1,5 km spawów żelbetowych i ok. 4.000 szczelin stożkowych.
Więcej informacji