©

Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy w Żywcu, Polska

Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy w Żywcu, Polska

Poland Żywiec

Dane identyfikacyjne referencji
Wykonane prace:
Powłoki posadzkowe Powłoki posadzkowe - systemy dekoracyjne
Typ obiektu:
Szkoły / uniwersytety / muzea
Opis
Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy im. Marii Grzegorzewskiej w Żywcu. To placówka publiczna dla dzieci z niepełnosprawnością intelektualną w stopniu lekkim, umiarkowanym, znacznym i głębokim, z autyzmem oraz z niepełnosprawnością sprzężoną. Każdego dnia prowadzone są w niej zajęcia dydaktyczne i rewalidacyjne dla ok. 200 podopiecznych.
Polecenie:

Prace przy posadzce trwały ok. tygodnia. Całość rozpoczął demontaż istniejących płytek PCV, kolejnym krokiem było szlifowanie podłoża w celu usunięcia pozostałości kleju. Następnie zagruntowano podłoże, a warstwę sczepną i odcięcie od starego podłoża uzyskano dzięki Remmers Epoxy BS 2000. Na koniec zaaplikowano Remmers Epoxy BS 3000 w celu uzyskania równego podłoża pod tapetę 3D, którą wklejono po 24 godzinach. Efekt szklanej tafli był możliwy dzięki zastosowaniu produktu Remmers Epoxy UV 100 NEW. Po 48 godzinach powierzchnię zamknięto (zabezpieczono) produktem PUR Aqua Top 500 2K.

Adres obiektu:
ul. Kopernika 77, 34-300 Żywiec
Data/ wykonanie:
2019
Możliwość zwiedzania?
Nie

Zapytaj o szczegóły na temat wybranej referenecji

Wyślij zapytanie

Wykaz wykorzystanych produktów
 lub systemów

Więcej na ten temat

Na początku 2019 roku ośrodek wzbogacił się o nową, niezwykłą salę, która ma służyć wszystkim bohaterskim dzieciom pokonującym codziennie własne słabości. Również Remmers Polska miał swój wkład w stworzenie miejsca, które wspomaga rozwój osób z niepełnosprawnością. Aktywizująca podłoga w sali została wykonana przy użyciu systemu powłok posadzkowych Remmers. Całość prac nadzorował Jacek Majewski, technik ds. hydroizolacji i posadzek. Wszystkie materiały niezbędne do wykonania podłogi nasza firma przekazała bezpłatnie

Pobierz

Pobierz kartę referencji (PDF)

  • ©
  • ©
  • ©
Pokaż wszystko

Więcej referencji

Budynek miał źle wykonaną i uszkodzoną przeponę poziomą. Zawilgocony mur spowodował wysokie koszty ogrzewania. Instalacja systemu zespolonej izolacji termicznej została odrzucona przez urzędy konserwatorskie. Zdecydowano się na renowację murów w systemie Kiesol, aby wysuszyć ściany i zmodernizować je energetycznie.
Więcej informacji
W przeszłości budynek był malowany różnymi farbami i dodatkowo - z powodu pustostanu - niszczony przez "twórców" graffiti. Substancja budowlana domu Gosslera została trwale uszkodzona na skutek wnikania wilgoci. Elewacja musiała zostać odnowiona z uwzględnieniem ochrony zabytków.
Więcej informacji
Nowe budynki Leidsche Rijn Centrum musiały zostać zabezpieczone przed wnikaniem wilgoci. Duże powierzchnie należało wykończyć w krótkim czasie. Każdego dnia zużywano na miejscu 50-60 pojemników MB 2K. Na zakończenie prac uszczelniono ok. 5 km spawów z zakładką, 1,5 km spawów żelbetowych i ok. 4.000 szczelin stożkowych.
Więcej informacji